sobota 9. decembra 2017

Tikendov týždeň #8

Opäť zaujímavé kúsky o #metoo, o bojovných mníchoch alebo nových stranách na Slovensku. Príjemné čítanie.

Spoločnosť

Prečo ženy tak dlho taja, že ich sexuálne obťažovali - Je ľahké kritizovať ženy, ktoré boli ticho a nereagovali na sexuálne obťažovanie.


Veriacim homosexuálom ponúkajú pomoc, no vravia, že homosexualita je stav nedokončeného rozvoja - Podľa Linky Valentín, kresťanskej služby pre homosexuálov, je homosexualita zranenie, ktoré možno uzdraviť.

Za obhajobu očkovania proti rakovine ocenili japonskú vedkyňu. V domovine sa jej vyhrážajú a žalujú ju - Dezinformačná kampaň spôsobila, že v Japonsku došlo k poklesu očkovania proti rakovine krčka maternice zo 70 percent na 1 percento žien.

Bojuje s psychickou poruchou: Ak si politici nadávajú do psychopatov, degraduje nás to - Má bipolárnu afektívnu poruchu so psychotickými sklonmi. Tu je jej príbeh.

Bárdy: Ne všichni si za zprávy mohou dovolit zaplatit - Existuje druh obsahu, který by lidé měli znát. A někteří ho apriori nechtějí kupovat, říká Peter Bárdy, šéfredaktor Aktuality.sk.

Keď budhisti tiahnu do vojny - Medzi najrozšírenejšie mýty o náboženstvách v slovenskej spoločnosti patrí myšlienka, že budhizmus znamená mier a bez výnimky vylučuje akékoľvek násilie.

Politika

Aké sú šance (staro)nových strán zmeniť Slovensko?



Slovák zo združenia brániaceho Kim Čong-una: V KĽDR som bol, ľudia sú tam šťastní - O KĽDR u nás čítame lži, ľudia tam úprimne milujú svojho vodcu, tvrdí presvedčene Alexander Velitš zo spoločnosti Pektusan.

Čo sa to deje s Ukrajinou? - Alexander Duleba hovorí o pozadí udalostí spojených s bývalým gruzínskym prezidentom a aj o tom, či Ukrajine hrozí návrat do minulosti.

Sulík, SaS a národný liberalizmus: „Suchá voda“ alebo nápad s potenciálom? - O rizikách i šanciach jedného zdanlivo protirečivého pojmu.

Zdravie

Odborníčka na stravovanie športovcov: Nikdy nebehajte hladní a vynechajte výživové doplnky, nepotrebujete ich - Namiesto nezdravej stravy by sme mali skôr hovoriť o nezdravých množstvách.

Rôzne

Má 25 a robil v najlepšej reštaurácii na svete: Učiť kuchárskych učňov variť z bujónu je absurdné - Keď u nás chalan nevie, čo chce po základke robiť, ide na odbor kuchár-čašník.

Prečítajte si môj anglický newsletter.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára